Heb je gezondheidsklachten? Zit je niet lekker in je vel? Ben je vermoeid, heb je te weinig energie om alles te doen wat je wilt doen? 

In mijn praktijk gaan we samen op zoek naar de oorzaak van je klachten en/of gebrek aan energie en kijken we hoe we het lichaam de basis kunnen geven om weer te herstellen. 

Samen kijken we je klachten, waar komen deze vandaan? We kijken niet alleen naar de foto (de klacht die je nu hebt) maar we bekijken de hele film (de oorzaak van je klachten). Met deze informatie kunnen we het lichaam geven wat het nodig heeft de balans weer te herstellen.


Wisselwerking tussen het lichaam en verschillende omgevingsfactoren - Corinne PoolDe wisselwerking tussen het lichaam en verschillende omgevingsfactoren, waar voeding er één van is, maar ook bijvoorbeeld de aanwezigheid van stressfactoren, het slaappatroon of mate van beweging en ontspanning, vormen de basis voor je gezondheid.

Als er bijv. door (voedings)tekorten, stress, een slechte darmgezondheid en/of een hormonale disbalans een verstoring van het evenwicht plaatsvindt ontstaat in het lichaam een disbalans, wat kan leiden tot diverse gezondheidsklachten.


Voeding speelt een centrale rol omdat het de stoffen moet aanleveren die de werking van het lichaam aansturen, het lichaam opbouwen, herstellen en voorzien van energie. Mits de juiste voedingsstoffen in de voeding aanwezig zijn. Toch is het voedingspatroon vaak niet optimaal en ontstaat er (onbewust) een disbalans die verstorend werkt, waarbij er (vage) klachten ontstaan. Hoe kan je dit dan weer herstellen?

Zowel een volwaardig en gezond voedingspatroon als (tijdelijke) inname van (bepaalde) voedingstoffen in de vorm van (hoogwaardige) voedingssupplementen kunnen ervoor zorgen dat het lichaam weer basis krijgt om te functioneren zoals het moet functioneren. Dit in combinatie met herstel van andere leefstijl factoren welke de balans verstoren.


De behandeling start met een eerste afspraak (van ongeveer 90 minuten) waar we samen kijken naar alle factoren die van invloed kunnen zijn op de klachten en/of het ziektebeeld. Voorafgaand aan de eerste afspraak worden één of meerdere vragenlijsten toegestuurd, zo kan ik de eerste afspraak goed voorbereiden en kunnen we meteen goed van start gaan. Indien wenselijk wordt er aanvullend onderzoek gedaan, dit kan voorafgaand aan de eerste afspraak of na de eerste afspraak.

Het voedingspatroon vormt de basis, maar om een volledig beeld te krijgen kijken we samen naar de geschiedenis en verloop van de klachten. Welke factoren spelen er nog meer mee? Het is belangrijk de oorzaak van de klachten te achterhalen en de tijd te nemen alles samen op een rijtje te zetten. Vervolgens bespreken we samen het behandelplan (incl. voedingsadvies) om het lichaam weer de basis te geven de balans te herstellen en je gezondheid te verbeteren. Het uitgewerkte plan krijg je mee naar huis of wordt later toegezonden.

Als er aanvullende testen zijn aangevraagd wordt er na ongeveer 2-4 weken een korte telefonische afspraak gemaakt (ongeveer 30 minuten) om de uitslagen te bespreken en het behandelplan hierop aan te passen. Ook wordt geëvalueerd hoe het met de voeding- en leefstijlaanpassingen gaat.

Na ongeveer 4-6 weken plannen we een vervolgafspraak (van ongeveer 60 minuten). Tevens is er mogelijkheid tot regelmatig tussentijds contact om te zorgen dat het nieuwe voedingspatroon goed in het leven wordt ingepast. Zodat het niet een tijdelijk dieet is, maar een basis vormt voor je gezondheid!