Gezondheid als cirkel, waar voeding één onderdeel van is…

Niet alleen gezonde voeding speelt een belangrijke rol in het hebben en behouden van een goede gezondheid. Ook bijv. beweging, ontspanning, slaap en de invloed van stress zijn essentiële factoren.

Naast de basis van gezonde voeding kijken we samen naar deze verschillende leefstijl factoren om zo samen jouw gezondheidsdoelen te bereiken en met voeding en leefstijl vitaler te worden.

Ook tijdens de behandeling komen we hier op terug, waar sta je, hoe gaat het op de verschillende punten van de cirkel van gezondheid? Goed om te blijven evalueren, tijd is nodig om stappen te zetten.


Voeding is een belangrijke basis, een gezond voedingspatroon levert de belangrijke stoffen die nodig zijn voor een gezond lichaam. Een onvolwaardig voedingspatroon kan juist verstorend werken.

Daarnaast kan gezondheid gezien worden als een soort cirkel, alles beïnvloed elkaar. Voeding/ vasten, darmen/ immuunsysteem, slaap/ ontspanning/ stress, hormonen/ neurotransmitters, lever/ ontgifting/ methylatie, beweging/ koude en warmte kunnen allemaal in een cirkel gezet worden en met elkaar verbonden worden.

Al deze schakels komen aan bod, omdat alles een rol speelt en invloed op elkaar heeft. Als dit positief wordt beïnvloed zal de spiraal van gezondheid weer omhoog gaan.