Werkwijze - Corinne PoolGoede voeding is een belangrijke basis om gezond te blijven. Maar wat is voor jou een gezond voedingspatroon? En hoe kan je het (makkelijk) toepassen in je dagelijks leven?

Er kunnen ook andere factoren zijn die de natuurlijke werking van het lichaam verstoren. Dit kan resulteren in allerlei klachten. De belangrijkste vraag is dan natuurlijk:

Hoe kan de natuurlijke balans in het lichaam weer worden hersteld?


Wisselwerking tussen het lichaam en verschillende omgevingsfactoren - Corinne PoolDe wisselwerking tussen het lichaam en verschillende omgevingsfactoren, waar voeding er één van is, maar ook bijvoorbeeld de aanwezigheid van stressfactoren, het slaappatroon of mate van beweging en ontspanning, vormen de basis voor je gezondheid.

Als er door voedingstekorten, stress, gebrek aan zin om te bewegen of andere invloeden van binnen of buitenaf een verstoring van het evenwicht plaatsvindt ontstaat er een disbalans, wat kan leiden tot diverse klachten en uiteindelijk het ontstaan van ziekte.


Voeding speelt centrale rol - Corinne PoolVoeding speelt een centrale rol omdat het de stoffen moet aanleveren die de werking van het lichaam aansturen, het lichaam opbouwen, herstellen en voorzien van energie. Mits de juiste voedingsstoffen in de voeding aanwezig zijn. Toch is het voedingspatroon vaak niet optimaal en ontstaat er (onbewust) een disbalans die verstorend werkt, waarbij er (vage) klachten ontstaan. Hoe kan je dit dan weer herstellen?

Zowel een volwaardig en gezond voedingspatroon als (tijdelijke) inname van (bepaalde) voedingstoffen in de vorm van (hoogwaardige) voedingssupplementen kunnen ervoor zorgen dat het lichaam weer basis krijgt om te functioneren zoals het moet functioneren.
Dit vaak in combinatie met herstel van andere factoren welke de balans verstoren.


De behandeling start met eerste gesprek (van ongeveer 90  minuten) waar we samen kijken naar alle factoren die van invloed kunnen zijn op de klachten en/of het ziektebeeld. Het voedingspatroon vormt de basis, maar om een volledig beeld te krijgen kijken we samen naar de geschiedenis en verloop van de klachten. Welke factoren spelen er nog meer mee? Het is belangrijk de oorzaak van de klachten te achterhalen en de tijd te nemen alles samen op een rijtje te zetten. Vervolgens bespreken we samen het behandelplan om het lichaam weer de basis te geven de balans te herstellen en je gezondheid te verbeteren. Het uitgewerkte plan krijg je mee naar huis of wordt later toegezonden.

Indien nodig kunnen er aanvullend testen worden uitgevoerd, zoals ontlasting onderzoek, zo kan bijvoorbeeld de darmgezondheid nader worden onderzocht bij darmklachten (kijk voor meer informatie op www.darmklachten.nl). Of een microbioom onderzoek.
Middels een bloedtest (ImuPro test – www.imupro.nl)  kan er nagegaan worden of voedselintoleranties misschien een rol spelen.
Ook kan er worden onderzocht of alle hormonen in balans zijn door middel van een speeksel- of urinetest.
Of het bloed kan worden nagekeken op mogelijke (vitamine en/of mineralen) tekorten, dit laatste vaak in samenwerking met de huisarts.
Deze testen kunnen belangrijke informatie geven over de oorzaak van de klachten en een leidraad bieden voor het voedingspatroon. Ook kunnen we samen kijken welke (hoogwaardige) voedingssupplementen de gezondheid (tijdelijk) kunnen ondersteunen.

Na ongeveer 4-6 weken plannen we een vervolgafspraak (van ongeveer 60 minuten). Tevens is er mogelijkheid tot regelmatig tussentijds contact om te zorgen dat het nieuwe voedingspatroon goed in het leven wordt ingepast. Zodat het niet een tijdelijk dieet is, maar een basis vormt voor je gezondheid!

Wanneer de oorzaak van de ziekte of klacht aangepakt wordt in plaats van de symptomen te bestrijden, 

kan het lichaam de gelegenheid krijgen om zichzelf te herstellen.